Tatilde Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler

Tatilde Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler


Yaz ayları yaklaşıyor. Türkiye vatandaşları olarak her birimizin farklı tatil planları var. Birçok insan ise henüz karar vermemiş durumda. Araştırmalarına devam edenler için vizesiz gidebileceğiniz ülkeler hakkında birkaç tavsiye ve tatilinizi orada nasıl geçirebileceğinizi kısaca anlatmak isteriz. Öyleyse başlayalım!

Avrupa Kıtası Vizesiz Gidilebilecek Ülkeler

Arnavutluk

Arnavutluk'ta tatil yapmak isteyenler 90 gün boyunca vizesiz kalabilirler. Bu oldukça tatil yapmak isteyenler için oldukça yeterli bir süre. Arnavutluk başkenti Tiran tatilinizi geçirmek için oldukça güzel bir şehir. Osmanlı İmparatorluğu'ndan da kalan çeşitli eserlerle birlikte pek çok farklı ve ilginç yere de ev sahipliği yapıyor. Tiran haricinde plaj, deniz ve güneşlenme sevenler için de Arnavutluk oldukça cazip olabilir. Ksamil isimli plajlarıyla ünlü köyü de ziyaret etmenizi öneririz.

Andorra

Andorra hakkında bilmeniz gereken ilk şey İspanya ile Fransa arasinda Pirene daglarının ortasına kurulmuş bağımsız bir prenslik olduğu. Ancak bu prenslik Monako Prensliği'nden tamamen farklı, bir kraliyet ailesi bulunmuyor. Andorra'ya gittiğinizde ilk olarak bölgeden çıkarılan taşlarla yapılan mimari yapılar sizi oldukça etkileyecektir.Yeni binaların bile belli bir tarzı devam ettirdiğini görebilirsiniz.

Andorra La Vella, Andorra'nın başkenti. Gran Lavira Nehri ile ikiye bölünen başkent tarihi taş evler ve heykellerin bulunduğu tarihi bir şehir. Tarihi mimari yapılara ve heykel sanatına ilgi duyanlar için oldukça eğlenceli bir gezi olacağına eminiz.

Vize İstemeyen Ülkelerin Listesi

Azerbaycan, Belarus, Bosna-Hersek, Ermenistan, Gürcistan, KKTC, Karadağ, Kosova, Makedonya Cumhuriyeti, Moldova, Rusya, Sırbistan, Ukrayna.

Asya Kıtası Vizesiz Gidilebilen Ülkeler

Japonya

Animelerin memleketi Japonya da vizesiz gidebileceğiniz ülkeler arasında yer alıyor. Tabii ki Japonya'yı bununla sınırlamak doğru değil. Samuray ve ninjaların ana vatanı olan Japonya'da birçok güzel mimari yapıyı görebilir, çok farklı yemekler tadabilir, harika bahçelerde gezebilir ve teknolojinin farklı bir seviyesini tecrübe edebilirsiniz. Dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri olan Tokyo'nun sokaklarında yeni ve farklı kültürlere tanık olabilirsiniz. Adalardan oluşan bu ülkede doğal güzellikleriyle öne çıkan bölgeler de bulunuyor. Fuji Dağı'nda arabayla bir yolculuk yapmak ve Japon halkının bu dağa bakış açısını anlamak sizin doğaya karşı bakış açınızı değiştirebilir.

Vize İstemeyen Ülkelerin Listesi

Bahreyn, Brunei, Doğu Timor, Endonezya, Filipinler, Güney Kore, Hong Kong, İran, Japonya, Kamboçya, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, Laos, Lübnan, Makao, Maldivler, Malezya, Marshall Adaları, Mısır, Moğolistan, Myanmar, Nepal, Özbekistan, Singapur, Sri Lanka, Suudi Arabistan, Suriye, Tacikistan, Tayland, Tayvan, Umman, Ürdün.

Afrika Kıtası Vize İstemeyen Ülkeler

Angola, Botsvana, Cibuti, Esvatini, Fas, Güney Afrika Cumhuriyeti, Kenya, Komorlar, Libya, Madagaskar, Mauritius, Mozambik, Sao Tome ve Principe, Senegal, Seyşeller, Sudan, Tanzanya, Togo, Tunus, Uganda, Zambiya.